Close
Journal week #6: Dozen opruimen en lieve cadeautjes

Journal week #6: Dozen opruimen en lieve cadeautjes

Week 6 stond in het teken van headphones in, verstand op nul en proberen die eindeloze stapel verhuisdozen weg te werken. En we kregen leuke aardigheidjes!

De maandagochtend begint in deze woonkamer. Mijn zus heeft afgesproken dat ze op zondag op visite komt om het nieuwe huis te bekijken. Een betere motivatie om de boel op te ruimen bestaat er niet. 🙂

Helaas was ik er dan ook het grootste deel van de week mee zoet. Spulletjes opbergen, dozen naar de schuur brengen, schoonmaken, nog meer spulletjes tegenkomen…

Mijn grootste probleem op dit moment: ik mis kasten, mandjes en andere opbergers. Vooral in onze keuken hebben we aan ruimte ingeleverd (maar er een vaatwasser voor terug gekregen ❤️). Dus driewerf hoera voor IKEA! Mijn pakketje komt binnen met nieuwe hoofdkussens, lampen, kruidenpotjes en plankinzet.

Bij het boodschappen doen tref ik een half lege Aldi aan. Het is mijn eerste keer hier, dus ik weet niet of dit normaal is voor dit filiaal. Maar op de versafdeling zie ik veel lege schappen en er lopen slechts een handvol klanten rond.

Dat ik bij de kassa meteen aan de beurt was, was dan wel weer mooi meegenomen.

En uiteindelijk had ik nog cherrytomaatjes in huis. Alleen de rucola miste ik nog voor deze gnocchi alla Trapanese.

Schattig, deze ronde stickers voor kruidenpotjes van Dille & Kamille.

Ze passen mooi op de IKEA kruidenpotjes die deze week zijn bezorgd. Ik vul ze met de zakjes kruiden die ik bij de Turkse winkel koop. Het is even een werkje, maar wel het lekkerst ruikende klusje van de hele week, haha.

Mijn kerstcadeau kwam ook eindelijk uit de verhuisdozen tevoorschijn. De zonnebloemen van Vincent van Gogh op mijn enkels! M’n humeur fleurt er meteen mee op.

Ik fiets een rondje. Tevens m’n eerste keer op de fiets hier, dus ik rijd eerst verkeerd. In mijn zijtas heb ik een paar puzzels voor de kringloop en when bij de kringloop… je kan niet anders dan even binnen rondkijken.

Nog even de bouwmarkt meegepakt voor wat verfstalen, en zo was ik ruim een half uur aan het fietsen in het zonnetje.

Bij thuiskomst lag er een kaartje op de mat. De buren van twee huizen verderop wensen ons welkom in de buurt en hopen dat we hier met veel plezier gaan wonen.

Zo lief! 🥹

Deze munt thee (met twee soorten munt en citroenmelisse) is een klein cadeautje van mijn vriendin en Berlijn en ontzettend lekker. Hij gaat hard! Snel verstoppen voor de visite. 😉

Zondag was het dan zover: zus en haar gezin op audiëntie in ons nieuwe huisje. Ik heb geen foto ter bewijs, maar met die rotzooi is het uiteindelijk goed gekomen. En we kregen het leukste pakket voor ons huis, met zaadjes voor onze tuin, zeep en schoonmaakspullen voor de keuken, en lekkere geurtjes voor op het toilet.

En een lieve kleine hartjesplant om onze vensterbank op te leuken. Precies op tijd voor Valentijnsdag! Die twee dagen kan ik ‘m nog wel in leven houden. 🙂

Tot de volgende journal!
x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.