Close

Twintig vierentwintig

Een nieuw jaar, dat ook nog eens begint op de eerste dag van de week. Dat moet wel een heel fris nieuw begin worden, toch? Ik hoop het maar. Toen ik wilde reflecteren op 2023 werd ik vooral verdrietig. Ondanks een paar mooie hoogtepunten was het vooral een moeilijk jaar.

Liever kijk ik vooruit: ik heb namelijk prachtige plannen voor 2024. Schouders eronder, met deze zeven goede voornemens ga ik het nieuwe jaar in!

12 paperbacks lezen

Ik ben lange tijd mede-organisator geweest van een boeken ruilgroep. Hartstikke gezellig natuurlijk, en leverde me elke maand stapels gratis leesvoer op. Heerlijk! Sinds ik verhuisd ben, merk ik echter dat ik net zo lief e-boeken lees via de online bibliotheek. Ik wil graag schoon schip maken. Twaalf paperbacks lezen en wegdoen is mijn plan.

Musea bezoeken

Ik heb vorig jaar een Museumkaart aangeschaft. Daar ben ik welgeteld één keer mee op pad gegaan. Ja, oef. Het gaat me niet eens om het geld, want dat is natuurlijk een mooie donatie aan de Museumvereniging. Ik vind het vooral jammer dat ik zo veel leuke uitjes en tentoonstellingen heb overgeslagen. In 2024 wil ik genoeg musea bezoeken om de abonnementskosten eruit te hebben.

Negenduizend euro aflossen

Als je ’t snel zegt, lijkt het niet zo veel. Tien jaar geleden was de studieschuld van mijn man maar liefst vier (!) keer zo hoog. Het heeft ons niet in de weg gezeten met het bereiken van onze grote doelen. Wel zaten we af en toe krap bij kas, mede door de hoge maandelijkse aflossing. Daar ben ik inmiddels wel klaar mee. Tijd om ‘m voorgoed weg te werken.

Kledingstuk haken

In december nam ik de haaknaald weer ter hand. Mijn laatste project is zo lang geleden, dat ik eerst alle steken moest oefenen. 🙃 Omdat ik behoefte heb aan meer mindful hobby’s, staat een trui haken hoog op het wensenlijstje. Al lijkt het me beter als ik gewoon begin met een sjaal.

Leren boekhouden

Een mens moet zich blijven ontwikkelen, nietwaar? Met dat in het achterhoofd ben ik een tijdje terug begonnen met het boek Boekhouden voor Dummies. Administratie heb ik altijd leuk gevonden. Bovendien zou het thuis waarschijnlijk goed van pas komen. Een cursus basiskennis boekhouden zou een mooi begin zijn.

Minder plastic

Na meerdere mislukte pogingen ben ik nu eindelijk overgestapt op shampoo bars. Ik douche nu bijna plasticvrij! En hoewel zero waste nog een verre droom is, wil ik deze positieve lijn wel doortrekken. Ik wil nog eens drie plasticvrije alternatieven zoeken in dit huishouden.

Moestuintje beginnen

Van meerdere mensen kreeg ik zaadjes en kweekspullen als housewarming cadeau. Verder dan een beetje onkruid uit de voortuin sjorren kwam ik echter niet, ik was vaak te zwak om echt te tuinieren. In de tuin wroeten vind ik overigens wel leuk, en zeker wanneer ik letterlijk de vruchten van mijn werk kan plukken. Als ik de lat iets lager leg, kan ik dit jaar gewoon starten met een makkelijke moestuin.

Enneh, last but not least… eindelijk mijn liefde voor bloggen weer eens leven inblazen. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.