Close
Vitale salade met rucola dressing

Vitale salade met rucola dressing

Om maar meteen open kaart te spelen: het idee voor deze vitale salade met rucola dressing komt niet van mij. Dit is namelijk mijn favoriete salade van Dean & David. Dat is een Duitse keten met het gemak van fast food, maar dan vers, lekker èn gezond. Voordat ik in Berlijn op de trein naar huis stap, koop ik deze vitality Salat zum mitnehmen op Hauptbahnhof. Zodra we de stad uit rijden, trek ik deze bak groenvoer open. Er zit ook altijd een sloot lekkere dressing bij. En zo hoort het, want niemand zit te wachten op een bak droge sla. 😉

Dankzij het gekookte ei, de pitten en stukjes feta zit deze salade vol eiwitten en gezonde vetten. Voor de liefhebbers nog een sneetje geroosterd brood erbij, en je hebt een goed vullende lunch!

Inmiddels maak ik de salade gewoon thuis en ik moet zeggen, volgens mij ben ik best dicht in de buurt gekomen van het origineel. De ingrediënten van de salade zijn natuurlijk geen geheim. De rucola dressing baseerde ik op dit recept en was meteen een hit. Lekker pittig en de balsamico azijn maakt het helemaal af.

Ingrediënten voor de vitale salade:

– 100 gr krulsla melange
– 50 gr wortel julienne
– 130 gr feta kaas
– 130 gr komkommer (ongeveer 1/3)
– 2 eieren
– 35 gr pittenmix pompoen & zonnebloem (verkrijgbaar o.a. bij Aldi)

Ingrediënten voor rucola dressing

– 30 gr rucola
– 1 tl mosterd
– 3 el extra vierge olijfolie
– 2 el witte balsamico azijn
– snufje peper en zout

Optioneel:

– 2 sneetjes Waldkorn brood
– een smeersel gezouten roomboter

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en pureer tot je een gladde massa hebt.

Breng een pannetje water aan de kook en kook de eieren in ongeveer 6 minuten hard. Daarna de eieren laten schrikken in koud water en pellen. Halveer de eieren in de lengte.

Schil ondertussen de wortel en verwijder de uiteindes. Gebruik een scherp mes of een juliennesnijder om mooie sliertjes te snijden.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. (Persoonlijke voorkeur. Als het lekkerder vindt, laat je dit zitten.) Snijd in plakjes.

Rooster de pittenmix een paar minuutjes in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Daarna rooster je het Waldkorn brood. Besmeer deze met een klein beetje gezouten roomboter.

Verdeel de krulsla melange over de borden. Bouw daarna de salade op met wortelslierten, komkommer en de eieren. Verkruimel de feta erboven, verdeel de geroosterde pittenmix en natuurlijk de rucola dressing. Serveer ten slotte met brood.

Zin om dit recept te maken? Sla het op op Pinterest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.